Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Bútorkészítők képes leírás - Népművészet - Hagyományos népi mesterségek.tlap.hu
részletek »

Bútorkészítők - Népművészet - Hagyományos népi mesterségek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: nepmuveszet.tlap.hu » Bútorkészítők
Keresés
Találatok száma - 4 db
Czeglédi Tibor és Katalin bútorfestő

Czeglédi Tibor és Katalin bútorfestő

Munkáink között egyaránt megtalálhatóak a régi formákat , jelentéseket hordozó festett fenyőbútorok: tékák, kelengyeládák, tálasfogasok, lócák, de népi konyháink, beépített szekrényeink, natúr festett bútoraink már a jelen lakáskultúrájának igényét szolgálják. Nálunk lehetőség nyílik arra is, hogy egyedi elképzelések, színvilág, stílus alapján készítsük el a kívánt bútordarabokat, megfizethető áron. Számunkra fontos a hagyományőrzés , a múlt feledésbe merült szép emlékeit mondanivalóit bútorokban átmenteni a jövő számára , így a régi minták , motívumok , szimbólumok üzenete továbbélhet egy-egy bútor által. Célunk, hogy festett bútoraink ne csupán kiállításokon szerepeljenek, hanem a mai lakások használati tárgyaivá válhassanak.

Molnár Fa

Molnár Fa

Tárgyaink és motívumaink nem csak a 18-20. századi népi hagyományokból, de alkalmanként a feledésbe merült régészeti kultúrák műveltségéből és a (keleti) szakralitás talajából is táplálkoznak. Jelenleg leginkább háromszéki motívumokkal találkozhatnak oldalunkon, de időnként más tájegységek virágformáit is alkalmazzuk, sőt itt-ott néhány honfoglalás kori, szkíta és a spirituális hagyományok mintakincse ihlette darabra is bukkanhatnak a kedves Látogatók. Különféle hagyományőrző rendezvényeken és kézműves vásárokon személyesen is találkozhatnak munkáinkkal, elérhetőségeinken keresztül pedig szeretettel várjuk véleményüket, egyéni elképzeléseiket.

Palóc bútorok népi iparművész

Palóc bútorok népi iparművész

A Népi Iparművészeti Tanács által zsűrizett faragott és festett Palóc bútoraim, egyaránt képviselnek művészi és használati értéket. Közvetítik az ősi művészetek, a természetes anyagok emberi harmóniáját az Ön mindennapi környezetében. Egyedülálló lehetőséget kínálok önnek arra, hogy vásárlója, birtokosa, élvezője legyen a Magyar népművészet e néhány remek darabjának. Valamennyi érdeklődőnek, vásárlónak lehetőséget biztosítok a személyes találkozásra. Megbeszélhetjük a különleges, egyedi, a kínálataimtól eltérő kívánságaikat is. A helyszínen, Palócföldön a műhelyemben választhatja ki az Önnek legjobban megfelelő fafajtákat, szerkezeti elemeket, faragott és festett motívumokat. Ön az én alkotótársam lehet már a tervezésben is, sőt, ha kedve, tehetsége van hozzá, akkor a bútorokat elemenkét csomagolva szállítom és Ön a lakásán, szerelheti azokat össze. Új saját tervezésű Palóc áttört faragású és festett, valamint hasomás paraszt bútorok egyéni igény szerinti méretre készítését, teljes parasztházbelső autentikus megjelenésű berendezések tervezését és kivitelezését is vállalom. Ön Tisztelt megrendelő választ és én különleges értéket viszek otthonába. Ne mulassza el az alkalmat, hogy önmagának és családjának örömet szerezzen!

Szigeti Sándor

Szigeti Sándor

Vállalkozásunk több mint 20 éves múltra tekint vissza. Állandó meghívottjai és résztvevői vagyunk rangos kézműves kiállításoknak és vásároknak. Minden rendezvényen élvezhettük a közönség kitüntető figyelmét, elismerését. Egyedi rönkbútorok /topolyafa/ : kertbe, lakásba, étterembe, sörözőbe, borozóba, pincébe, szállodába stb.

Tuti menü