Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hímzők képes leírás - Népművészet - Hagyományos népi mesterségek.tlap.hu
részletek »

Hímzők - Népművészet - Hagyományos népi mesterségek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: nepmuveszet.tlap.hu » Hímzők
Keresés
Találatok száma - 6 db
Hímzett kalocsai ruhák

Hímzett kalocsai ruhák

Szívesen gyönyörködik népművészeti alkotásokban? Külföldi ismerősét lepné meg? Esküvői ajándék után kutat? A Forrás Galéria gazdag kínálatában mindezeket meg fogja találni. Választékunkban éppúgy fellelhető ezerféle népi kerámia, mint a hagyományos mintákat viselő ruhadarabok, a kalocsai ruha, a hímzett blúz. Használja lakása berendezéséhez is a népi iparművészet legszebb darabjait! Nálunk elérhetőek olyan különlegességek is, mint az eredeti csikóbőrös kulacs vagy a kalocsai hímzett terítő.A Forrás Galéria Népművészeti Boltban különleges népi motívumokkal ékített termékek közül válogathat. Akár ajándékot keres, akár saját lakását szeretné díszíteni, webáruházunkban biztosan megtalálja a kedvére való terméket, legyen az hímzett blúz vagy terítő, népi kerámia, esetleg csikóbőrös kulacs.

Keresztszemes kézimunkák

Keresztszemes kézimunkák

Laposöltések kereszt alakban egymásra fektetett változata, melyeknek egyenlő nagyságát, egyenletességét az alapanyag átöltött szálainak számolásával biztosítják. Átlósan, egymástól egyenlő távolságban laposöltésekből sort varrnak. A sor végén megfordulnak, s ellenkező irányban ugyanilyen módon visszafelé haladva minden öltést kereszteznek.

Míves Hímzés

Míves Hímzés

Szeretnénk több igényt kielégíteni, akkor amikor nem csak a lakás díszítésével kapcsolatos munkáinkra hívjuk fel a figyelmet, hanem több ajándékötlettel, akciókkal szeretnénk a választékunkat bemutatni. Kibővítettük készletünket reklám-ajándék rovatunkkal, ahol ötletet szeretnénk adni cégeknek, kis vállalkozásoknak, akik partnereik megtartása ill. megelégedésük kifejezése miatt ajándékozzák meg Őket. Azonban egyéni vásárlókat is szivesen látunk. Mivel vállalkozásunk kézzel készült Magyar hagyományokra épül, igy akik Hungarikumot szeretnének ajándékozni kedvükre válogathatnak munkáink között.

Nyíri Sándorné honlapja

Nyíri Sándorné honlapja

Nyíri Sándornénak hívnak. 1971 óta foglalkozom népművészettel, elsősorban a beregi keresztszemes minták tervezésével és hímzésével. 1983-ban végeztem Budapesten a Népművészeti Akadémián, 1986-ban kaptam meg a népi iparművész címet. 1971 és 1999 között a nyíregyházi Népi Iparművészeti és Háziipari Szövetkezetben dolgoztam, majd 1999 óta önálló vállalkozóként folytatom a beregi keresztszemes minták tervezését és az elkészült termékek (különböző méretű futók és terítők, párnák, tűpárnák és könyvjelzők) értékesítését. Mintáim a Magyar Népi Iparművészeti Tanács által zsűrizettek. Többször részt vettem a Kis Jankó Bori Hímzőpályázat és Kiállításon. Két alkalommal kaptam meg a Pro Renovada Cultura Hungarie Népművészetért Szakalapítvány különdíját.

Szilágyi Sándorné honlapja

Szilágyi Sándorné honlapja

Szilágyi Sándornénak hívnak és Debrecenben élek. E különös és szép népművészeti technikát 3 éve tanultam egy kedves Ági nevű hölgytől. Egy erdélyi kirándulás alkalmával Torockón ismerkedtem meg vele és Ő általa a torockói varrással. Ez egy úgynevezett csavart kereszt szemes technika. Sokféle tárgyat készítek ezzel a módszerrel pl.: asztalterítőket, díszpárnákat, könyvjelzőt és tűpárnákat. A hozzávaló mintákat mai napig Erdélyből hozom Ágitól. Érdekességképpen megemlíteném, hogy a legjobb hímzéseket már kis hazánkban is lezsűrizik. Nekem is van néhány ilyen zsűrizett kész munkám, amelyet weblapomon meg is tekinthet.

Tulipángyár, kalocsai mintás ruhák

Tulipángyár, kalocsai mintás ruhák

A Tulipángyár egy 100%-ban magyar tulajdonban lévő manufaktúra. Fő profilunk a kalocsai mintán alapuló ruházati termékek gyártása, nagy hangsúlyt fektetve a kézzel készített, hímzett darabokra. Meglévő minta és színválasztékunkat folyamatosan bővítjük a megrendelői igények, és divatirányzatok szerint, továbbá lehetőséget biztosítunk látogatóink számára, hogy egyedi elképzelésüket megvalósíthassák. A kalocsai stílus mára nem csupán design és stílusirányzat, hanem a hazai és nemzetközi divatvilág meghatározó motívuma. A megfelelő darab kiválóan kiegészíti bárki ruhatárát, ennek ellenére megőrzi egyediségét.

Tuti menü