Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mézeskalács készítők képes leírás - Népművészet - Hagyományos népi mesterségek.tlap.hu
részletek »

Mézeskalács készítők - Népművészet - Hagyományos népi mesterségek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: nepmuveszet.tlap.hu » Mézeskalács készítők
Keresés
Találatok száma - 11 db
Berszánné Román Erzsébet honlapja

Berszánné Román Erzsébet honlapja

Szeretettel üdvözlök minden kedves látogatót az oldalamon! A nevem Berszánné Román Erzsébet. Szeretném Önöket kicsit elkalauzolni a mézeskalács csodás és rejtelmes világában. A mézeskalács készítés tudományával már őseink is foglalkoztak, hamar rájöttek, hogy ez a csodás kis finomság nemcsak tápláló és tartós, de igen szépen lehet díszíteni is, így nem véletlen, hogy igen könnyen nagy népszerűségre tett szert.

Bohák Mónika honlapja

Bohák Mónika honlapja

Bohák Mónikának hívnak, a népművészet ifjú mestere vagyok, mézeskalács készítéssel és hímes tojás festéssel foglalkozom. 2001. augusztus 20-án A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEMZETI KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG MINISZTÉRIUMA a Népművészet Ifjú Mestere-díjjal tüntetett ki.

Boszorkányos mézeskalács

Boszorkányos mézeskalács

Gyönyörű mézeskalácsok képekkel egy népi iparművésztől. Az oldalon a mézesek mellett sok hasznos információ is van azoknak, akik szeretnék mézeskalácsot sütni, receptekkel, oktató videókkal. Az oldal nagyon aktív, a feltett kérdésekre hamar érkezik válasz, ami segít megoldani a problémákat - hogyan kell puha mézeskalácsot sütni, cukormázat színezni, és tele van szép fényképekkel, díszítési ötletekkel. Van egy kis videó-tanfolyama is, ami végigköveti a mézeskalács tészta dagasztásától a díszítésig az egész folyamatot.

Ékes Mézeskalács Ajándékok - Vargáné Orbán Anikó

Ékes Mézeskalács Ajándékok - Vargáné Orbán Anikó

Évek óta foglalkozok mézeskalács ajándék és dísztárgyak készítésével. Készítek asztal-, és teremdíszeket, köszönetajándékot, céges reklámajándékot stb. Elégedett vásárlóim révén munkáim számos európai és külföldi országba is eljutottak már, mint Tunézia, Fülöp-szigetek, Franciaország, Németország, Anglia, vagy Ausztria. Mézeskalácsaim egyedi tervezésűek, népművészeti jellegűek, részletgazdag kidolgozásúak, kis példányszámban, megrendelésre készülnek. Ambícióm a színvonalas, egyedi kreatív kézműves tárgyak készítése, a hagyományok tisztelete mellett. Vargáné Orbán Anikó

Gyürki Zsuzsanna honlapja

Gyürki Zsuzsanna honlapja

Az általam készített mézeskalácsok tésztája hagyományos technológiával, (búzalisztből, mézből) dagasztással készül, adalékanyagot nem tartalmaz. Díszítéshez elsősorban tojáshabot, (magokat) használok. Festéshez kakaót, kávét,gyümölcsszörpöt és élelmiszerszinezéket alkalmazok. Minden darab kézzel készített kézműves termék. Országos vásárokban, rendezvényeken, fesztiválokon, céges rendezvényeken szoktam értékesíteni az általam készített termékeket. Megrendelésre egyedi elképzeléseket,illetve díszítéseket szoktam készíteni. Felkérés esetén rendezvényeken, fesztiválokon bemutatót szoktam tartani.

Kozma Márti honlapja

Kozma Márti honlapja

2008-ban az oktatásszervező munkám révén megismerkedtem álmaim egyik technikájával: a mézeskalács-készítéssel. Úgy döntöttem, valóra váltom az egyik álmomat. 2008. júliusban papírom van róla mézeskalács-készítő lettem (Lassan álmodozásom -nővéremmel és anyukámmal együtt- családi vállalkozássá fejlődött.) Nagy örömömre szolgál, hogy 2009. márciusában a Népi Iparművészeti Zsűri elfogadta munkáimat és azóta is folyamatosan zsűriztetem az általam készített alkotásokat. Minden darab egyedi, kézműves munka, nem használunk sablont. Munkáim eljutottak Franciaországba, Olaszországba, Svájcba, Ausztriába, Kanadába, Ausztráliába. Szívesen készítek mézes tésztából ajándéktárgyakat ünnepi alkalmakra, szülésnapokra, esküvőkre köszönetjándékot.

Madzsar Györgyné, Erzsébet

Madzsar Györgyné, Erzsébet

"A mézeskalácsosság a legszellemesebb mesterség. Nem a Mercur patronátusa alatt áll, hanem az Ámoré alatt. Nem is mesterember a mézeskalácsos, hanem poéta. Hangulatot teremt, mosolyt fakaszt az ajkakon, elpirulásra kényszeríti az arcokat süteményeivel..."

Martuti Mézeskalács Ajándék

Martuti Mézeskalács Ajándék

Nagyon fontos számomra, hogy minőségi, igényes munkák kerüljenek ki a kezem alól, valamint olyan mézes alkotások melyek a magyar népi hagyományokat követik. ?A mézeskalács örömet szerez, mosolyt csal minden megfáradt, gyermeki lényét elvesztett ember arcára. Elvarázsol, szeretetet sugároz.? Számomra a mézeskalács ezt jelenti. Örömet, szerezni, mosolyt csalni az emberek arcára. Színt vinni a körülöttünk lévő, néha nagyon is szürke világba. Nagy örömömre szolgál, hogy 2009. márciusában a Népi Iparművészeti Zsűri elfogadta munkáimat és azóta is zsűriztetem az általam készített alkotásokat, valamint a népművészet Ifjú Mestere pályázat 2010. évi kiállításán 5 db mézeskalácsom került kiállításra.

Mézesajándék Webáruház

Mézesajándék Webáruház

Mézeskalács termékek készítésével foglalkozom. A Mézesajándék 100%-ban magyar alapanyagokból, 40% Magyar termelői mézből készíti a mézeskalácsokat, melyeket celofánba, szatén szalaggal átkötve szállítok. Egyedi mézeskalácsok. Minden termék más és más díszítéssel készül. A Mézeskalács webáruházban megtalálhatók karácsonyi, adventi mézeskalácsok, céges ajándékok, köszönő ajándékok. Mézeskalács házak, templomok, betlehemek, dobozok, gyertyatartók, és mézeskalács figurák várják a látogatókat, és lehetőséget nyújtanak a vásárlásra a portálon.

Hirdetés
Petrits mézeskalács

Petrits mézeskalács

A Petrits család 1825 óta készít mézeskalácsokat, gyertyákat, cukorkákat, süteményeket. A tradíció az évszázadok során apáról fiúra szállt. Jelenleg az ötödik és a hatodik generáció készíti a mézeskalácsokat. Termékeink készítésénél elsődleges szempont a hagyományok tisztelete, a (magyar származású) természetes anyagok felhasználása és a kézi munka.

Vargáné Orbán Anikó mézeskalácsai

Vargáné Orbán Anikó mézeskalácsai

Honlapom elkészültéig ebben a fotótárban tekinthetőek meg munkáim témakörökbe csoportosítva. zeretettel várom megkeresését. Valósítsuk meg együtt mézes elképzelését. Köszönetajándék, asztal, vagy teremdísz, céges reklámajándék úgyszintén gyönyörű készíthető mézeskalácsból. Egyéb termékeim megtekinthetőek előzetes egyeztetés után. Elérhetőségem: info@kezmüvesmezeskalacs.hu

Tuti menü